Jól áll a gengszterkedés Ben Afflecknek

2016.09.09. 15:45

Ben Affleckre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ne tudná saját magát rendezni. A tolvajok városa vagy az Argo két jól megcsinált film volt, annak ellenére, hogy Affleck maga egyikben sem remekelt színészként, de hát mikor volt ő igazán jó a Good Will Hunting óta? A Live By Night című gengszterfilmben Affleck ismét rendez, és magára osztotta a főszerepet is, és az előzetes alapján csak bólogatni tudunk a döntéshez, mert testhezálló a szerep.

Live By Night – Teaser Trailer

A film Dennis Lehane regényén alapul, és Affleck a forgatókönyvírást is magára vállalta, mert a bostoni rendőrkapitány Floridában alkoholcsempészésből élő fiának sztoriját nagyon megkedvelte. Érdekes, de a filmjogokat már 2012-ben megvette a Warner, viszont eredetileg Leonardi DiCaprióra bízták volna a főszerepet. 2013-ben került a képbe Affleck, aki menten író, rendező és főszereplő is lett, és még abban az évben elkezdték a forgatási helyszíneket keresni. A filmet jövő egyébként januárjában mutatják be, ennyire lassan őrülnek a malmok Hollywoodban.

Ami a történetet illeti, a már említett főhős (Affleck) a húszas-harmincas évek Amerikájában lesz nagymenő gengszter Floridában, ahol annak idején ez a gengszterkedés nem volt nagyon divatos, így Joe Coughlin tulajdonképpen azt csinált, amit akart. Az előzetes alapján a film tempós, pörgős, klisékben és megfelelő mellékszereplőgárdában tobzódó (Chris Messina, Zoe Saldana, Sienna Miller, Brendan Gleesonó, Robert Glenister, Titus Welliver, Chris Cooper, Elle Fanning  és Anthony Michael Hall), szépen fényképezett gengsztersztori lesz, amit már alig várunk.