Baltát vágott a nőbe a martfűi rém

2016.09.29. 10:59

Mi azt vártuk, hogy ez lesz a magyar True Detective, és ha ez nem is jött be teljesen, az előzetes alapján nem lesz rossz film A martfűi rém című magyar thriller, aminek a varsói filmfesztiválon lesz a bemutatója.

A filmet Sopsits Árpád rendezte, elég erős szereplőgárdával, főleg a rendőrtisztet játszó Bárnai Péter tűnik nagyon meggyőzőnek. A sztori adott és valóban elég jó: a martfűi rémként ismert Kovács Péter teherautó-vezető négy fiatal nőt ölt meg a hatvanas években (legalábbis ennyi holttestet találtak meg, de valószínűleg ennél több áldozata volt) igen kegyetlenül, a rendőrség pedig nagyon nehezen bukkant a tettes nyomára. A gyilkosságsorozathoz kötődik a korabeli magyar bűnüldözés egyik legnagyobb szakmai hibája, egy ártatlan személy elítélése is, aki 11 évet ült börtönben, míg a rendőrség végül megtalálta a valódi gyilkost. Kovács Pétert halálra ítélték.

További szereplők a filmben: Anger Zsolt, Szamosi Zsófia – aki az ártatatlan elítélt testvérét alakítja, és igen gyorsan egymásra találnak Anger Zsolttal az íróasztalon –, Balsai Móni, Móga Piroska. A martfűi rém világpremierjét az október 7-én kezdődő varsói filmfesztiválon tartják, a magyar mozik november 10-től vetítik majd.

A martfűi rémre a Filmalap 510 millió forintot adott.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport