Willy Wonka saját filmet kap

2016.10.20. 12:16

Új klasszikus karakter felélesztésén dolgozik David Heyman és a Warner Bros. A Harry Potter franchise felélesztése után Willy Wonka karakterébe szeretnének új életet lehelni. A Variety azt írja, hogy a Warner már közel egy éve tárgyal a Roald Dahl hagyatékát kezelőkkel a jogok miatt, és most sikerült is megszereznie őket. Olyan filmet terveznek, aminek Willy Wonka a főszereplője, bár Dahl maga nem írt olyan történetet, ami kifejezetten csak róla szól. Két csokigyáros könyvében jelent meg Wonka figurája, amiket 1964-ben és 1972-ben írt.

A film tehát nem egy klasszikus Roald Dahl-történet lesz, hanem új, és Wonka korai éveinek kalandjait mutatja majd be. Azt sem lehet tudni, hogy az eredeti, Charlie és a csokigyáros történetek közül, ki fog majd szerepelni az új filmben.

Az 1971-es Willy Wonka és a csokigyár című feldolgozás főleg Gene Wilder miatt emlékezetes. A filmből kiragadott mémek nagyon régóta keringenek a neten. Wilder idén, 83 évesen halt meg.

A Warner 2005-ben készített új, Charlie és a csokigyár című filmet, Tim Burton rendezte és Johnny Depp alakított a Wonkát. Ennek a musical változata 2013 óta a Broadway-n is fut.

Ne maradjon le semmiről!