Remake lesz a Csillagközi invázióból

2016.11.04. 15:36

Miért is ne lenne, mindenből az lesz, miért pont az 1997-es Paul Verhoeven-sci-fi-ből ne lenne? A Columbia Pictures a Baywatch-reboot/remake alkotóival, Mark Swifttel és Damian Shannonnel képzeli el az 1959-ben kiadott hábúellenes klasszikus újabb feldolgozását. 

A film producere az a Neal H. Moritz lesz, akinek a Halálos iramban-franchise-t is köszönhetjük, azaz az új film látványvilágára nemigen lesz panasz, bár ha hozzátesszük, hogy Toby Jaffe nevű társával közösen dolgoztak az Emlékmás-remake-en is, akkor már el lehet kezdeni az aggódást. A Csillagközi invázió, ha valaki lemaradt volna róla, egy idegen rovarcivilizáció elleni űrháborúról szól, legalábbis a felszínen: Verhoeven filmje legalább annyira szólt ugyanis a fasizmusról és az agymosó propagandagépezet működéséről és hatásáról, mint az emberevő rovarokról.

A film annak idején nem volt igazán nagy siker, hiszen meglehetősen drága volt a maga 105 millió dolláros büdzséjével, amire a mai napig 124 milliót termelt vissza. Kultuszfilm viszont nagyon is lett belőle, majd a 2000-es években kapott három folytatást is, amiket viszont a mozikban már be sem mertek mutatni. Az új verzió az eredeti filmtől el fog térni, és inkább a Heinlein-regényre hasonlít majd, legalábbis ez az ígéret.

Ne maradjon le semmiről!