Elképesztően sok pénzt keresett idén a Disney

2016.11.07. 12:05

Pár nappap ezelőtt megdöntötte a Disney a saját bevételi rekordját, írja a Deadline. 2015-ben 5,8 milliárd dollárt kerestek a filmjeikkel, ami a Doctor Strange bemutatója után nem sokkal megdőlt, és már most novemberben átlépték a 6 milliárdos határt. A filmipar történetében mindössze egyszer történt hasonló.

Az eddigi rekordot a Universal tartja, aminek a 2015-ös forgalma meghaladta a 6,89 milliárd dollárt, de könnyen előfordulhat, hogy év végére a Disney beelőzi, hiszen november végén érkezik az új animációs filmjük, a Vaiana, decemberben pedig a Zsivány Egyes. Utóbbi ugyebár Star Wars-film, és abból kiindulva, hogy az Ébredő Erő közel egymilliárd dollárnál tart, annyira nem is lehetetlen a Disneynek beérni a Universal csúcsát.

A Disney sikeréhez persze jól jött, hogy a Doctor Strange 85 millió dollárral nyitott a hétvégén, és ez a szám valószínűleg még emelkedni is fog, így az sem elképzelhetetlen, hogy december végén a Disney átlépi a 7 milliárd dollárt is.

Úgy néz ki, hogy nagyon bejött a Disneynek, hogy 2009-ben 4,25 milliárd dollárért megvette a Marvel Entertainmentet, majd 2012-ben 4,02 milliárdért a Star Warst és az Indiana Jonest gyártó Lucasfilmet, mert lassan egyértelműen a legnagyobb játékossá válik a filmstúdiók között.

Ne maradjon le semmiről!