Ben Affleck megint szétlő mindent

2016.11.14. 12:23

Dennis Lehane bostoni krimiíró és Ben Affleck bostoni színészember sokat köszönhet egymásnak. Lehane mondjuk már akkor is bestselleríró volt  amikor Hideg nyomon (Gone Baby Gone) című regényét Affleck első rendezéseként filmre vitte, de a karrierjének nagy lökést adott a film. Most ismét közösen melóznak: Affleck Az éjszaka törvénye (Live By Night) című gengsztertörténetért forgatta le.

Live by Night - Main Trailer - Warner Bros. UK

A film egy Joe Coughlin nevű férfi történetét meséli el, aki a bostoni rendőrfőnök fia ugyan, de messze esett a családi fától, és inkább alkoholcsempész lesz Floridában. A Kubából bebugizott piát Bostonba szállítja és épít fel magának egy kisebbfajta birodalmat a húszas évek alkoholtilalomtól sújtott éveiben, és megküzd a törvénnyel és a koncra ráugró többi bűnözővel is. Véres, erőszakos film lesz ez, amiben Affleck megint sokat csikorgathatja a fogát, és nagy fegyverekből lőhet mindenre, ami mozog.

További szereplők: Bremdan Gleeson, Sienna Miller, Zoe Saldana, Elle Fanning, Anthony Michael Hall, Chris Messina, Titus Welliver, Chris Cooper és Robert Glenister. Hazai bemutató: január 12.