Szamurájokkal és pilótákkal készült fel a Star Wars 8 rendezője

2017.01.30. 14:38

Még szűk egy év, hogy bemutassák a mozikban a nyolcadik Star Wars-filmet, ami nemrég megkapta a The Last Jedi (Az utolsó Jedi) alcímet, de Rian Johnson rendező kicsit mesélt az Empire magazinnak a forgatás hátteréről.

A leginkább a Looper vagy a Beépülve miatt ismert rendezőtől megkérdezték, hogy melyik három filmet nézte meg felkészülésként a Star Wars 8 forgatása előtt. A válaszokból kiderül, hogy akár csak Gareth Edwards a Zsivány Egyessel, úgy Johnson is alapvetően háborús filmekkel edzette magát.

Rian Johnson Az utolsó jedi alcímen futó Star Wars-film vágásánál
Rian Johnson Az utolsó jedi alcímen futó Star Wars-film vágásánál
Fotó: Twitter

Az egyik ilyen az 1949-es Szárnyaló bátorság, amiben egy ellenvetést nem tűrő hadnagy próbál gatyába rázni egy teljesen szétesett bombázó osztagot. Ez Johnsonnak a légi csaták és a pilóták közti dinamika tanulmányozása miatt kellett. A másik a Three Outlaw Samurai, ami kicsit a Kuroszava-klasszikusra hasonlít, csak itt nem hét, hanem csak három szamuráj áll a szegény falusiak oldalára. Johnson ezt a kardpárbajok, és a kicsit ponyva szórakoztató faktor miatt nézte. A harmadik pedig a Fogjunk tolvajt!, ami inkább bűnügyi történet egy volt gyémánttolvajról, aki kénytelen maga nyomozni egy másik bűnöző miatt, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Hitchcock filmje Johnsont leginkább a romantika és a báj miatt érdekelte. Ebből a háromból azért már annyit le lehet szűrni, hogy 

  1. megint lesznek űrhajós jelenetek
  2. megint lesznek fénykardos jelenetek
  3. és talán némi bűnügyi rész is lesz, bár talán a Zsivány Egyes után nem lőnek el még egyszer el egy tolvajlós sztorit.

Ne maradjon le semmiről!