Megtalálták a következő Star Wars-film R2-D2-ját

2017.02.15. 12:03

Jimmy Vee örökölte meg R2-D2 szerepét a decemberben mozikba kerülő Star Wars VIII-ban (The Last Jedi lesz az alcíme), írja a Hollywood Reporter. Az 57 éves színész a tavaly nyáron, 81 éves korában elhunyt Kenny Baker helyét veszi át.

Vee egyébként már a 2015-ös Az ébredő Erő forgatásai alatt is be-be ugrott Baker helyett, ám a stáblistán nem volt feltüntetve az alakítása. A Bakerhez hasonlóan alacsonynövésű Vee azonban igazi megtiszteltetésnek érezte, hogy a brit színésszel együtt dolgozhat.

Vee a közleményében elmondta, hogy Baker a halála előtt minden fontos trükköt megtanított neki R2-D2 szerepével kapcsolatban, ezt a tudást viszi tovább az új Csillagok háborúja-filmben, illetve hogy nagyon sokat dolgozott, és hogy nagyon hálás, hogy a neve végre összeérhet a Star Wars-sorozattal.

Baker és Vee méretre is pont passzol, a Wikipedia-oldalukon mindkettőjüknél 112 centiméter van feltüntetve testmagasságként. Vee egyébként korábban feltűnt már Harry Potter-filmekben, a Ki vagy, Doki? sorozatban, sőt, az egyik speciális (mindössze tízperces) Skins-epizódban is.

Ne maradjon le semmiről!