Megtalálták a következő Star Wars-film R2-D2-ját

2017.02.15. 12:03

Jimmy Vee örökölte meg R2-D2 szerepét a decemberben mozikba kerülő Star Wars VIII-ban (The Last Jedi lesz az alcíme), írja a Hollywood Reporter. Az 57 éves színész a tavaly nyáron, 81 éves korában elhunyt Kenny Baker helyét veszi át.

Vee egyébként már a 2015-ös Az ébredő Erő forgatásai alatt is be-be ugrott Baker helyett, ám a stáblistán nem volt feltüntetve az alakítása. A Bakerhez hasonlóan alacsonynövésű Vee azonban igazi megtiszteltetésnek érezte, hogy a brit színésszel együtt dolgozhat.

Vee a közleményében elmondta, hogy Baker a halála előtt minden fontos trükköt megtanított neki R2-D2 szerepével kapcsolatban, ezt a tudást viszi tovább az új Csillagok háborúja-filmben, illetve hogy nagyon sokat dolgozott, és hogy nagyon hálás, hogy a neve végre összeérhet a Star Wars-sorozattal.

Baker és Vee méretre is pont passzol, a Wikipedia-oldalukon mindkettőjüknél 112 centiméter van feltüntetve testmagasságként. Vee egyébként korábban feltűnt már Harry Potter-filmekben, a Ki vagy, Doki? sorozatban, sőt, az egyik speciális (mindössze tízperces) Skins-epizódban is.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?