Tarolt a Trump-propaganda az Aranymálnán

2017.02.25. 18:33

Már jó pár éve szokás, hogy az Oscar előtt kiosztják az Aranymálnát, amit minden évben a filmipar legrosszabbjai érdemelnek idén. Idén két film tarolt, a Batman vs. Superman, illetve a Hillary's America, egy bevallotan Trump-párti dökumentum háttérhatalomról, alternatív tényekről és mindenről, amit egy modern jobboldali szerint elhallgatnak,

Hiába jelölték összesen kilenc kategóriában a Zoolander 2-t, végül csak Kristen Wiig mellékszerepe miatt vágtak hozzájuk egy Razzie-t. Minden mást a Hillary Clintonról szóló lejáratófilm és a DC/Warner tavalyi nagy égése kapta, összesen négyet-négyet. Utóbbi inkább a Warnernek és az egész szuperhős zsánernek szól, mert ugyan tényleg nem túl jó film a Batman vs. Superman, de az Öngyilkos osztag egy fokkal sem jobb vagy rosszabb, mégsem kapott semmit. A Hillary-film ehhez képest egy valódi katasztrófa, mert annak ellenére, hogy nagyon jól teljesített a kasszáknál, a Metacriticen 2%-on, a Rotten Tomatoeson pedig 4%-on áll a kritikusok szerint, ami bőven Kis Vuk 2 szintú katasztrófa.

MV5BNGYyNDZlZjAtYmI0ZS00MDgxLWIyNTYtNDA2M2M2NzNjMWQyXkEyXkFqcGde

A film készítője egyébként többször is reagált a jelölésre, először megtisztelőnek tartotta, majd később annyit javított, hogy a sok jelölés csak piti bosszú, amiért Donald Trump nyerte a választásokat, és ebben a film sikere is komolyan közrejátszott.

Régóta megválasztják azt is, aki Razzie-díj után képes volt Oscar-jelölésig fejlődni, idén ezt a díjat Mel Gibsonnak adták, aki tavaly még a legrosszabb mellékszereplő volt, idén pedig többek között a legjobb rendezőnek járó díjra is jelölték A fegyvertelen katona miatt.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.

Ne maradjon le semmiről!