Tarolt a Trump-propaganda az Aranymálnán

2017.02.25. 18:33

Már jó pár éve szokás, hogy az Oscar előtt kiosztják az Aranymálnát, amit minden évben a filmipar legrosszabbjai érdemelnek idén. Idén két film tarolt, a Batman vs. Superman, illetve a Hillary's America, egy bevallotan Trump-párti dökumentum háttérhatalomról, alternatív tényekről és mindenről, amit egy modern jobboldali szerint elhallgatnak,

Hiába jelölték összesen kilenc kategóriában a Zoolander 2-t, végül csak Kristen Wiig mellékszerepe miatt vágtak hozzájuk egy Razzie-t. Minden mást a Hillary Clintonról szóló lejáratófilm és a DC/Warner tavalyi nagy égése kapta, összesen négyet-négyet. Utóbbi inkább a Warnernek és az egész szuperhős zsánernek szól, mert ugyan tényleg nem túl jó film a Batman vs. Superman, de az Öngyilkos osztag egy fokkal sem jobb vagy rosszabb, mégsem kapott semmit. A Hillary-film ehhez képest egy valódi katasztrófa, mert annak ellenére, hogy nagyon jól teljesített a kasszáknál, a Metacriticen 2%-on, a Rotten Tomatoeson pedig 4%-on áll a kritikusok szerint, ami bőven Kis Vuk 2 szintú katasztrófa.

MV5BNGYyNDZlZjAtYmI0ZS00MDgxLWIyNTYtNDA2M2M2NzNjMWQyXkEyXkFqcGde

A film készítője egyébként többször is reagált a jelölésre, először megtisztelőnek tartotta, majd később annyit javított, hogy a sok jelölés csak piti bosszú, amiért Donald Trump nyerte a választásokat, és ebben a film sikere is komolyan közrejátszott.

Régóta megválasztják azt is, aki Razzie-díj után képes volt Oscar-jelölésig fejlődni, idén ezt a díjat Mel Gibsonnak adták, aki tavaly még a legrosszabb mellékszereplő volt, idén pedig többek között a legjobb rendezőnek járó díjra is jelölték A fegyvertelen katona miatt.

A díjazottak teljes listája itt olvasható.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?