Egy Ryan Gosling-hasonmás szívatta meg a német filmes gála szervezőit

2017.03.08. 20:17

A Goldene Kamera nevű díjat idén 51. alkalommal adták át Németországban. Ez az egyik legnagyobb figyelemmel kísért gála, mert ugyan presztízsben sehol nincs a Berlinale mögött, de minden évben sikerül nagyobb hollywoodi neveket meghívni rá, és a tévénézők imádják az ilyesmit. Idén például Colin Farrell, Nicole Kidman, Geraldine Chaplin és Jane Fonda is ott ült a nézőtéren, és elképedve nézték, ahogy egyszer csak ez történik:

Igen, arról van szó, hogy a műsorvezető felkonferálja Ryan Goslingot, hogy átvegyen egy díjat, és láthatóan izgul is egy kicsit mert hát csak a világ egyik legjóképűbb pasija lép majd színpadra, és még akkor sem jön rá, hogy valami kurvára nem stimmel, amikor megjelenik a színpadon egy faszi, aki nagyon messziről, hunyorítva, félhomályban és/vagy ködben mintha kicsit emlékeztetne Ryan Goslingra.

A férfit egyébként Ludwig Lehnernek hívják, és szakácsként dolgozik Hamburgban, a színpadra pedig egy váratlanul jól sikerült médiahacknek köszönhetően tudott fellépni.

A gálát egy Németországban jól ismert komikus duó, Joko Winterscheidt és Klaas Heufer-Umlauf hekkelte meg, de nem is akárhogyan. Mivel tudták, hogy a szervezők kis túlzással élve az anyjukat is eladnák egy olyan híresség fellépéséért, mint az A-lista első harmadában található Gosling, kerestek egy hasonmást, majd alapítottak egy kamu ügynökséget, aminek nevében megkeresték a Goldene Kamera szervezőit azzal, hogy Gosling éppen Hamburgban forgat, és ha garantálják, hogy kap valami díjat a gálán, akkor el tudják intézni, hogy ott legyen.

Colin Farrell nem hisz a szemének
Colin Farrell nem hisz a szemének

A szervezők belementek, a két komikus meg isten hírével elengedte a szakácsot, akiről a gála előtt mindenki bevette, hogy ő Gosling. Vélhetően nem sokat beszélt, mert ha már az arca alapján nem derült volna ki a turpisság, a vaskos német akcentussal tuti lebukott volna. Nem így történt, simán besétált a backstage-be, majd fel a színpadra, ahol megköszönte a díjat Jokónak és Klaasnak, és lebattyogott a színpadról.

A nézőtéren persze a kollégák azonnal levették, hogy óriási átverésről van szó, Kidman, Fonda és Farrell is csak néz, mint hal a szatyorban, Kidman aztán elkezd nagyon röhögni a dolgon, mert hát mi mást lehet ilyen helyzetben tenni? A legkínosabb helyzetbe persze a műsorvezető került, aki igyekezett egy "ilyen egy élő adás" beszólással elütni a dolgot, de már késő volt. Innen is gratula a trollkodásért, szép munka volt.