Az új Mátrix írójának van egy jó híre

2017.03.22. 12:10

Az újságírókon kívül senki nem mondta, hogy újramelegítenék a Mátrix-filmeket, valójában másról van szó.

The-Matrix-Revolutions-03-1

Nemrég sűrű anyázások közepette söpört végig a hír a médiában, hogy a mai hollywoodi trendeknek megfelelően a Mátrix-filmeket is újrahasznosítanák majdnem két évtized után.

Azóta felkérték a Marvel szuperhősfilmjeiből ismert Zak Pennt, több X-Men-film, az első Bosszúállók és A hihetetlen Hulk sztorijának íróját, hogy készítsen egy forgatókönyvvázlatot (treatmentet) az új Mátrixhoz - írja a Consequence of Sound.

Penn pedig nemcsak megerősítette a felkérés tényét, de egy csomót magyarázkodott is a Twitteren, próbálva egy kicsit menteni a helyzetet. "Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy senkinek nem kéne, és

senki nem is akarja rebootolni a Mátrixot.

Akik ismerik az Animátrixot és a képregényeket, értik, mire gondolok. Mást még nem mondhatok, de azt megjegyezném, hogy a "reboot" és a "remake" szavakat mindenki csak egy újságcikkből vette - nem kéne a pontatlan hírekkel foglalkozni."

Penn a szereposztással kapcsolatban - amiről még csak annyit lehet tudni, de azt is csak egy pletykából, hogy a Creed - Apollo fiából ismert Michael B. Jordan esélyes a főszerepre - közölte: "Ha újra kéne castingolni Keanu Reeves szerepét, én Keanu Reevest választanám." Jordan nevével együtt az is felmerült, hogy az új film a fiatal Morpheusról szólna, de ezt még senki sem erősítette meg.

Később még tovább célozgatott arra, milyen jellegű filmekre lehet majd számítani: "Hogy szeretnék-e megismerni még néhány történetet a Mátrix univerzumából? Igen, mert egy briliáns ötlet, ami remek sztorikat tud generálni. Nézzük meg, mit csinálnak az X-Men-univerzummal, Logannel, Legionnal vagy Deadpollal. Szeretnétek, hogy leálljanak vele? Hát én nem."

Ne maradjon le semmiről!