A Tiszta szívvel kapta a legjobb játékfilm díját Bécsben

2017.03.26. 12:52

Till Attila filmje mellett Tarr Bélát életműdíjjal tüntették ki a Bécsben megrendezett Let's CEE Filmfesztiválon - közölte vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A filmfesztivál díjátadó ünnepségét szombaton este tartották a bécsi Urania moziban. Az ötnapos eseményen 141 közép- és kelet-európai filmalkotást vetítettek az osztrák fővárosban és más helyszíneken.

A legjobb játékfilmnek járó Uránia Csillaga-díjat Till Attila Tiszta szívvel című alkotásának ítélte oda a szakmai zsűri. Az elismerést a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át az ünnepségen.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel már a világ számos filmfesztiválján díjazták. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fia című filmet gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével - ismertette a közlemény.

A bécsi díjátadó gálán nagy hatású filmes munkássága elismeréseként Tarr Bélát életműdíjjal tűntette ki a Let's CEE Filmfesztivál. A világhírű filmes, aki személyesen vette át a díjat, vasárnap "A filmkészítés művészetéről" címmel mesterkurzust tart. A rendezvényen levetítik A torinói ló című utolsó filmjét, amely számos más elismerés mellett 2011-ben a zsűri nagydíját is elnyerte a Berlinalén.

Ne maradjon le semmiről!