Miért nincs helye a mozikban a videojátékoknak?

kultrovat podcast

Ismét jelentkezik a Kultrovat Podcast, aminek a legújabb adása annyiban rendhagyó, hogy nem egy konkrét filmről vagy sorozatról beszélünk benne, hanem egy nagyobb témát beszélünk át. Az elmúlt hónapokban egymást érik a bejelentések arról, hogy a nagyobb stúdiók sorra veszik meg a népszerűbb videojátékok filmesítési jogait, miközben még mindig ott tartunk, hogy egyetlen egy ilyen film sem volt igazán sikeres a mozikban.

A mostani műsorban a témát két irányból is vizsgáljuk. Gémer szemszögből Stöckert Gábor, videós szemszögből Szabó Péter, illetve még Sajó Dávid beszélgetnek arról, hogy miért nem sikerült Hollywoodban eddig egyetlen egy jó videojátékos filmet sem csinálni. A műfaj alapból nem adaptálható? Túl nagy a különbség a lineáris mozinézés és az interaktív játékok között? Csak jól csengő márkát csapnak rá ZS-listás forgatókönyvekre?

Ezeket a kérdéseket próbáljuk megválaszolni, miközben persze az is szóba kerül, hogy a rengeteg akadály ellenére milyen játékokból lehetne izgalmas filmet forgatni. Ugyanis a közelmúlt történései alapján nagyon úgy tűnik, hogy béna Resident Evil-filmek ide, csak Kínában sikeres Warcraft oda, a filmipar nem akarja elengedni ezt a témát pláne akkor, amikor kezdenek kifogyni a szuperhősökből.

Miért nincs helye a mozikban a videojátékoknak?

Kultrovat podcast 28. epizód
0:00:00 / 0:51:51

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő. 

Ne maradjon le semmiről!