Kolosszális hadi katasztrófát kapunk a Batman rendezőjétől

2017.05.06. 12:58

Az elmúlt évtized legjobb háborús filmje lehet Christopher Nolan Dunkirkje, aminek első rendes, két és fél perces traileréből végre kezd összeállni a film egésze, vagyis az, hogy egy eposzi filmet kapunk majd minden idők egyik legnagyobb hadi katasztrófájáról.

maxresdefault

A szövetségesek által elvesztett dunkerque-i csata zárásaként a Dynamo hadműveletben 330 ezer (más források és a film szerint 400 ezer) szövetséges (belga, francia, brit és kanadai) katonát menekítettek át Franciaországból a La Manche csatorna túlpartjára az előrenyomuló német hadsereg elől, nagyrészt civil hajósoknak köszönhetően.

Christopher Nolan ezt filmesítette meg, a pénteken kijött 2,5 perces előzetes alapján pedig már jóval kerekebb a sztori, mint az első, inkább csak a félelmet átadó, és a második, a főbb szereplőkre fókuszáló előzetes alapján. Most nagyjából a kettőt egyesítve kaptuk meg, pár új jelenettel, amiből kiderül, valójában mekkora katasztrófa is készült a francia partoknál.

Az előzetesben már jóval többet mutatják az egyik civil hajó kapitányának szerepét eljátszó Oscar-díjas Mark Rylance-t, aki mellett olyan nevek lesznek még a filmben, mint Kenneth Branagh, a One Direction zenekarból ismert Harry Styles, illetve a Nolannel már együtt dolgozó Tom Hardy és Cillian Murphy. Utóbbi természetesen itt sem pozitív szerepben tűnik majd fel.

A Dunkirköt júliusban mutatják majd be.