Hamvaiból támadt fel az Aranyszem Fesztivál

2017.05.19. 10:56

Tavaly már bejelentették a megszűnését, de a támogatóknak köszönhetően idén újra díjazzák a legjobb operatőröket.

Mivel a szervezőknek sikerült támogatókat találniuk, 2017 júniusában tizenharmadik alkalommal újra megrendezik az Aranyszem Operatőr Fesztivált, amelyet 2004-ben Novák Emil alapított. A tavalyi év kivételével 2010 óta az eseményt minden évben a Magyar Operatőrök Társasága és a HSC Stábiskola rendezte meg.

A nevezéseket a szervezők 12 kategóriában június 10-éig várják a www.stabiskola.hu oldalon. A XIII. Aranyszem Operatőr Fesztivál – ARRIszem verseny nyertesei pénzjutalomban is részesülnek.

A következő kategóriákban lehet nevezni:

  1. Diák (felsőfokú Intézmények hallgatói)
  2. Kisjátékfilm 
  3. Híranyagok
  4. Zenés klipek
  5. Reklám
  6. Televíziós show műsorok
  7. Természetfilm
  8. Dokumentumfilm
  9. Dramatizált dokumentumfilm
  10. Ismeretterjesztő film
  11. Tévéfilm
  12. Játékfilm

Az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjának köszönhetően az Aranyszem történetében harmadik alkalommal idén öt kategória – dokumentumfilm, kisjátékfilm, természetfilm, tévéfilm, ismeretterjesztő film – győztesei pénzdíjban is részesülnek, összesen 2 millió forint összegben. 

A diák kategóriában a Zsigmond Vilmos és Romwalter Béla „Richy” által alapított Sparks Lámpa és kamerakölcsönző cég a Panavisionnal közösen támogatja a fesztivált az alapítás óta minden évben. Így a Diák-kategória győztesének idén is különdíjat, 60 ezer dollár értékben kameracsomagot ajánlanak fel.

A 100 éve alapított ARRI, a cég születésnapja alkalmából idén az Év Operatőre díjazottjának, ARRIszem elnevezésű, 10 ezer euro értékű kameracsomag különdíjat ad majd át. 

A díjátadót 2017. június 23-án tartják.

Ne maradjon le semmiről!