Pedro Almodóvar fejével valami nagyon súlyos dolog történhetett

2017.05.26. 16:12

Például ráesett. Legalábbis úgy tűnik, aláírt azzal a céggel, amit pár napja még nem győzött ekézni.

Bár egyelőre még nem erősítették meg hivatalosan, az IndieWire egy spanyol hírforrásra hivatkozva azt írja, Pedro Almodóvar aláírt egy szerződést a Netflix nevű online streamingszolgáltató és műsorgyártó céggel. Egyelőre még nem lehet tudni, pontosan mit fog készíteni a spanyol rendező a Netflixnek, de az biztos: ez lesz Almodóvar első sorozata, mert noha már korábban is megkörnyékezték tévécsatornák, eddig mindig nemet mondott.

A hírnek az a pikantériája, hogy pár nappal korábban maga Pedro Almodóvar robbantott ki nagy vitát a cannes-i filmfesztiválon a Netflix kapcsán. A zsűri sajtótájékoztatóján szóba került ugyanis a Netflix videómegosztó portál két filmje, amely a fesztiválon versenyez. Almodóvar elmondta, nem tudja elfogadni, hogy az Arany Pálmát elnyerő vagy más díjazott filmet ne lehessen megnézni a mozikban. Szerinte a filmeket először mozivásznon kellene látni, és nem egy olyan kijelzőn, ami kisebb, mint a szék, amin ülünk. 

Sőt, korábban a szakma egy része egyenesen azt hitte, hogy az Almodóvar vezette zsűri nem is lesz hajlandó díjazni a netflixes filmeket, bár kiderült, azért ilyesmire nem ragadtatta magát, csak egy spanyol nyelvű nyilatkozatból kiragadott részlet okozott félreértést. Azért az igaz, hogy Almodóvar ha ezt nem is mondta, nem zengett épp dicshimnuszt a Netflixről.

Arról beszélt, az ilyen "újfajta fizetős szolgáltatást nyújtó" dolgoknak "nem kéne megpróbálnia elnyomnia" a már bevált formákat, például a mozit, "nem kéne, hogy átformálják a nézők szokásait". Almodóvar azt is elárulta az interjúban, szerinte az lenne a megoldás, ha a Netflix és a többi streamingszolgáltató egyszerűen csak "elfogadná a játék létező szabályait".

Ne maradjon le semmiről!