Rekordbevétellel indított a Wonder Woman

2017.06.05. 15:36

Női rendezőnek még sosem volt 100 millió dollár bevételt meghaladó filmje, de most ennyivel indított a szuperhősfilm az észak-amerikai mozikban a hétvégén.

A Patty Jenkins rendezte kalandfilmre, amelyben az izraeli Gal Gadot alakítja a "csodanőt", világméretekben 223 millió dollár értékben váltottak jegyet, az USA-ban és Kanadában pedig 100,5 millió dollárt termelt a film az első hétvégén. Eddig Sam Taylor-Johnson erotikus-romantikus drámája, A szürke ötven árnyalata tartotta a női rendezők észak-amerikai nyitóhétvégi rekordját 85,1 millió dollárral, emlékeztet az MTI.

A Hollywood Reporter szerint "történelmi startot" és "Hollywood genderproblémáját illetően perdöntő pillanatot" jelent a Wonder Woman rekordja . A hollywoodi stúdiók ugyanis a mai napig vonakodnak nőkre bízni a rendezést, főleg a szuperprodukciókét. A filmes portál szerint ez a siker növelheti a nyomást a stúdiókra annak érdekében, hogy női filmeseknek is adjanak munkát.

A 45 éves Patty Jenkins mindeddig csak egy filmet rendezhetett, A rém című 2003-as Oscar-díjas sorozatgyilkos-drámát, amelyet mindössze 8 millió dollárból forgatott. Az Index Wonder Woman-kritikája itt olvasható.

A hétvégi kasszasikerlista második helyén az amerikai és kanadai mozikban egy másik premierfilm, a Captain Underpants című szuperhős-animáció végzett 23,5 millió dollárral. A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja az elsőről a harmadik helyre esett vissza, A galaxis őrzői 2., a Baywatch és az Alien: Covenant egy-egy helyet csúszott vissza az előző héthez képest.

Ne maradjon le semmiről!