Menet közben találták ki a Thor: Ragnarok dialógusait

2017.07.25. 11:26

Te, még mindig nem rúgtak ki minket?

Ezt Mark Ruffalo, Hulk/Bruce Banner alakítója kérdezte meg szinte naponta Taika Waititi rendezőtől a harmadik Thor-film forgatásán, mert nem tudta elhinni, hogy amiket leforgatnak és csinálnak/mondanak a kamera előtt, az belefért a híresen finnyás és kontrollmániás Marvelnek, ahol minden filmnek olyannak kell lennie, amilyennek Kevin Feige, a cég atyaúristene elképzelte. Na, a Thor Ragnarok nem ilyen volt, ahogy azt az előzetesből is lehet látni, ez a film inkább hasonlít majd A galaxis őrzői 1-2-re, mint az első két részre. 

Van még egy Marvel-film, amivel van közös csatlakozási pont, mégpedig a Vasember, amiben pont úgy a forgatáson rögtönözték a dialógusok nagy részét, mint a Thor 3-ban. Jó, a Vasember esetében nem nagyon volt mit tenni, hiszen a film bemutatójának dátumát úgy tűzték ki, hogy lehetetlen lett volna befejezni a melót időre, ha rendes forgatókönyvük van, így ezt a munkafázist kihagyták. A dialógusokat a rendező Jon Favreau, Robert Downey Jr. és Jeff Bridges a felvételek előtti percekben rakták össze közösen.

Egy vázlatunk volt, ennyi. Egy sor dialógust nem írtak meg előre, semmit. A filmet az mentette meg, hogy Jon és Robert zseniálisan impróznak. A felvételek előtt találták ki a sorokat, amit utána leegyeztettünk a szomszéd lakókocsiban üldögélő öltönyös Marvel-fejesekkel. Elképesztő volt, mint egy 200 milliós egyetemi vizsgafilm

- nyilatkozta erről Bridges annak idején.

A Thor Ragnarok estében a forgatókönyv elkészült időre, de Waititi közismerten szereti az improvizációt, és az MTV-nek azt nyilatkozta a hétvégén befejeződött Comic Conon, hogy a film dialógusainak 80 százalékát a kamera előtt, a helyszínen találták ki vagy írták át.

Én úgy szeretek dolgozni, hogy a felvétel közben is instruálom a színészeket, kapnak tőlem új mondatokat, dialógusokat, Mindegy, hogy Mark Ruffalóról vagy Anthony Hopkinsról van szó, nem érdekel. Ha nem tetszik, amit mondanak, kitalálok valami jobbat.

A végeredményről mi is meggyőződhetünk majd ősszel. 

Ne maradjon le semmiről!