Pofon ütötte a színésznőt, amiért az nem akart pucérkodni

2017.08.03. 10:12

Vizsgálatot indított a dél-koreai ügyészség Kim Ki-duk világhírű filmrendező ellen, akit egy színésznő feljelentett verbális bántalmazásért, sőt arcul ütésért.

A 2012-es velencei filmfesztivál fődíját Pieta című alkotásával elnyerő rendezőt azzal vádolja a meg nem nevezett színésznő, hogy szidalmazta és sértegette 2013-ban a Moebius című film forgatása alatt, sőt egy alkalommal fel is pofozta, továbbá arra akarta kényszeríteni, hogy meztelenül szerepeljen egy jelenetben. A színésznő megtagadta a pucérkodást, ezért egy másik szereplővel fejezték be a forgatást - írja az MTI.

A többszörös díjnyertes rendező közleményében azt állítja, csak azt próbálta meg demonstrálni a színésznőnek, hogyan kell hitelesen eljátszani a durván veszekedő házastársakat. Mivel az eset négy éve történt, már nem emlékszik, hogy önmagát vagy a színésznőt vágta-e pofon tanítási célból. "Bárhogy is történt, csak a film minőségének javítása vezérelt, személyes indíték nem játszott szerepet" - írta.

A vérfertőző kapcsolat köré szőtt thriller, a Moebius dél-koreai forgalmazását kezdetben nem is engedélyezték obszcénnek mondott jelenetek miatt, és csak azután kerülhetett a mozikba, hogy kivágták a kifogásolt képsorokat.

Kim Ki-duk az egyetlen dél-koreai rendező, aki díjat hozott el Európa három legjelentősebb filmfesztiváljáról, Velencéből, Berlinből és Cannes-ból. A 2004-es berlini filmfesztiválon az Ezüst Medve-díjat nyerte el Az irgalmas lány című filmdrámájával, 2011-ben pedig Arirang című dokumentumfilmje kapott Un Certain Regard-díjat a cannes-i fesztiválon.

Ne maradjon le semmiről!