Jennifer Lawrence-t letaszították a trónról

2017.08.17. 13:39

A Forbes amerikai kiadása az idén is összesítette, hogy mely sztárok keresték a legtöbbet 2016. június 1. és 2017. június 1. között. A tízes lista legnagyobb meglepetése, hogy a tavalyi első, Jennifer Lawrence a harmadik helyig csúszott vissza. Ebben az időszakban a színésznő a Budapesten forgatott Vörös veréb, a Darren Aronofsky rendezésében készülő mother!, illetve a Dior divatmárka reklámozásából szedte össze össze a 24 millió dolláros gázsiját, ami a tavalyi 46 millióhoz képest komolyabb visszaesés.

Az első helyet Emma Stone szerezte meg, aki elsősorban a Kaliforniai álom Oscar-díjat érő főszerepének köszönheti a 26 milliós bevételét. A 28 éves színésznő korábban beszélt már arról, hogy férfi partnerei a filmekben többször kisebb fizetséget fogadtak el annak érdekében, hogy ugyanannyit keressenek, mint női társuk, ezzel is harcolva a Hollywoodban mai napig természetes egyenlőtlen fizetési feltételek mellett.

Némi meglepetés, hogy Lawrence elé, a második helyre még Jennifer Aniston fért oda, aki nem nyert díjat és nem szerepelt igazán nagy sikerfilmben, viszont a Jóbarátokból továbbra is vannak bevételei, illetve jól fizető reklámszerződései vannak az Emirates Airlinesszal, a Smartwaterrel és az Aveenóval is.

A tavalyi listához képest egyetlen új színésznőnek sikerült bekerülnie az elit ligába. Emma Watson 14 millió dollárt keresett a vizsgált időszakban, amivel a hatodik helyen szerepel. Ez elsősorban a Szépség és a szörnyetegnek köszönhető, ami világszerte 2017 legtöbbet kereső filmje eddig.

A Forbes megjegyzi, hogy a listán szereplő színészek összességében kevesebbet kerestek, mint tavaly, a teljes lista ugyanis 172,5 millió dollárt ad ki, ami 16 százalékos csökkenés a tavalyi eredményekhez képest.

A cikkben szereplő összegek természetesen becsültek, amiket internetes adatbázisok és a témában jártas szakemberekkel készített interjúk alapján állítottak össze.

  1. Emma Stone (26 millió dollár)
  2. Jennifer Aniston (25,5 millió dollár)
  3. Jennifer Lawrence (24 millió dollár)
  4. Melissa McCarthy (18 millió dollár)
  5. Mila Kunis (15,5 millió dollár)
  6. Emma Watson (14 millió dollár)
  7. Charlize Theron (14 millió dollár)
  8. Cate Blanchett (12 millió dollár)
  9. Julia Roberts (12 millió dollár)
  10. Amy Adams (11,5 millió dollár)

Ne maradjon le semmiről!