A Thor 3 papírkardos magyar előzetese jobb, mint az eredeti

2017.08.30. 14:10

Magyar filmrajongók készítettek házilag barkácsolt, úgy nevezett svédelt trailert a hamarosan mozikba kerülő Thor 3 filmhez.  Az előzetest pár nap alatt majdnem tízezren látták a YouTube-on, még a Thor rendezőjének, Taika Waititi-nek a figyelmét is felkeltette. Erre utal legalábbis, hogy ő maga is posztolta a Twitterre a magyar csapat munkáját, és kommentárként az írta hozzá, hogy "elég menő állatok az emberek". A svédelt magyar előzetesben fakardokkal hadonásznak, a felbőszült farkast pedig egy kedves plüssmaci helyettesíti.

A rendező Twittere természetesen beindította a videó nézettségét, már a Gizmodo is ódákat zeng Varga Ákosról, aki házilag barkácsolt össze a haverjaival egy Thor előzetest úgy, hogy sokak szerint sokkal jobb, mint az eredeti, 100 millió dolláros költségvetésű film trailere. Varga Ákos maga is megköszönte a posztot a rendező oldalán. Itt látható egyébként egymás mellett az eredeti és az újra forgatott verzió:

Egymás mellé azért is érdekes a két film, mert ha gondolatba lecsupaszítjuk az eredetit, tudjuk hogy az sem több, mint trükkök összessége, és így elég nehéz komolyan venni. 

A svédelés a mozifilmek vagy előzetesek házilag, nulla költségvetéssel újra forgatott verzióját jelenti, és Michel Gondry Tekerd vissza, haver! című filmje tette népszerűvé. Több előzetes is látható a magyar csapattól a YouTube csatornájukon. A Ragnarök alcímet kapó új Thor film novemberben kerül a mozikba. 

Ne maradjon le semmiről!