Matt Damon tudta, hogy Weinstein nőfaló, de azt nem, hogy erőszakos is

2017.10.23. 23:31

Matt Damon és George Clooney is elég sokat köszönhet Harvey Weinsteinnek, a Miramax és a TWC egykori főnökének, aki tulajdonképpen egy hét leforgása alatt lett ünnepelt producerből pária Hollywoodban: a kilencvenes években mindketten több olyan filmjében szerepeltek, melyek meghatározták karrierjüket. Amikor kiderült, hogy Weinstein évtizedeken át erőszakoskodott nőkkel, mindketten siettek a sajtó előtt bizonygatni, hogy ők nem tudtak semmiről - ennek újabb állomásaként az ABC-nek nyilatkoztak nemrég.

george-clooney-matt-damon

Damon azzal nyitott, hogy "igen, mindenki tudta, hogy Weinstein egy seggfej, elég volt öt perc vele, hogy kiderüljön, mennyire arrogáns fickó. Büszke volt erre, ő ilyen volt és kész, ha nem álltad a sarat vele szemben, akkor nem dolgoztatok együtt, ennyire egyszerű. Nőfaló volt, arról is tudtam, hajtotta a nőket, igen, de azt nem sejtettem, hogy ilyen erőszakosan. Gwyneth Paltrow ügyéről hallottam, Ben (Affleck) mesélte el nekem, mert amikor együtt voltak, Gwyneth neki is elmondta, mi történt, de ebből semmit nem lehetett észre venni, sőt, Harvey nagy becsben tartotta Gwyneth-et, ő volt a Miramax királynője."

Clooney azt mondta, hogy Weinstein rengeteget sztorizott neki a nőügyeiről, de nem nagyon hitte el neki a történeteket."Nem hittem el, hogy azok a színésznők, akiket emlegetett, viszonyba kezdtek volna vele, és mint kiderült, nem is ez volt a helyzet. De az, hogy évtizedeken át erőszakoskodjon nőkkel, és utána elhallgattassa őket, az vérlázító."

A Good Will Hunting című filmmel Hollywoodba berobbanó Damon azt is elmondta, hogy Weinstein nagyon óvatos volt, és semmit nem vert nagydobra. "Ez az ő sötét kis titka volt éveken át. Az a legdühítőbb benne, hogy olyan nőket alázott meg és használt ki, akik az álmaikat kergették, és mindent úgy csináltak, ahogy azt kellett, egészen addig, míg egy szobában nem találták magukat Harvey-val."

Clooney azt reméli, hogy ezzel az üggyel átszakadnak a gátak, és végre a nők olyan biztonságban érezhetik majd magukat, hogy egyáltalán merhetnek beszélni az őket ért megaláztatásokról. "Remélem, hogy azok, akik ilyen szörnyűségeket követtek el, börtönbe kerülnek."