Kevin Spacey kezeltetni akarja magát

2017.11.02. 11:22

Kevin Spaceynek időre van szüksége a történtek megfelelő értékeléséhez és kezeléséhez - áll abban a közleményben, amit a színész szóvivője juttatott el a Varietyhez. Hozzátette, hogy jelen pillanatban más információt nem adnak. A közlemény azt sugallja, hogy Spacey Harvey Weinsteinhez hasonlóan abban látja a zaklatási ügy megoldását, ha elvonul egy kezelésre, jelentsen ez bármit.

Spaceyt néhány napja Anthony Rapp színész (jelenleg a Star Trek Discovery című sorozatban szerepel) vádolta meg azzal, hogy amikor 14 éves volt, és egy Broadway-darabban szerepelt, zaklatta. 1986-ban az akkor 26 éves Spacey egy buliban rámászott és fogdosta. Spacey bocsánatot kért, és egyúttal közölte, hogy ő egyébként meleg. Azóta előkerült még egy színész, Tony Montana, aki szintén zaklatással vádolja Spaceyt. Őt 2003-ben egy Los Angeles-i bárban kapta el a színész, és részegen fogdosta. A botrány miatt a Netflix inkább leállította Spacey főszereplésével készült sorozat, a Kártyavár (House of Cards) utolsó évadának a forgatását.

A Weinstein-ügy kirobbanása óta több hollywoodi filmesről, többek Bret Ratner rendezőről derült ki,  hogy szexuális visszaéléseket követett el. Jeremy Pivent, a  Törtetők sorozat sztárját is megvádolták, James Toback író-rendezőt pedig már több tucat nő vádolja zaklatással.

update: Időközben hatra nőtt azok száma, akik azt állítják, hogy Spacey zaklatta őket.

Ne maradjon le semmiről!