Tom Hanks és Meryl Streep nagy botrányt csinál

2017.11.08. 10:25

A 20th Century Fox kiadott egy új előzetest Steven Spielberg új filmjéhez, A Pentagon titkaihoz (The Post). A Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével játszódó dráma igaz történet alapján készült. 

A film azt a történetet dolgozza fel, amikor 1970-ben a Washington Post szerkesztősége úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozzák a Pentagon-iratokat. A nagy botrányt okozó tanulmány bebizonyította, hogy a Johnson-kabinet tudatosan félrevezette az amerikai közvéleményt a vietnami konfliktussal kapcsolatban, továbbá hogy az amerikai vezetés tisztában volt az indokínai háború megnyerhetetlenségével. 

Meryl Streep (aki a Washington Post kiadójának vezetője, ráadásul az első nő ilyen beosztásban az országban) és Tom Hanks mellett Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Carrie Coon, Jesse Plemons, David Cross, Alison Brie, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Michael Stuhlbarg, és Zach Woods is játszani fog a filmben, ami január 12-én fog debütálni az amerikai mozikban, bár az Oscar-nevezések miatt decemberben már bemutatják néhány moziban. A magyar bemutató január 25-re várható.

Ne maradjon le semmiről!