Ideiglenesen visszavonul egy pedofíliával és zaklatással vádolt producer

2017.11.28. 11:49

Hétfőn este bejelentették, hogy a pedofíliával és zaklatással is vádolt Gary Goddard ideiglenesen viosszavonul saját cége, a The Goddard Group éléről. A döntést ő maga hozta meg, áll a közleményben, nem az igazgatótanács nyomására történt. Goddardot a Vészhelyzetből ismert Anthony Edwards színész vádolta meg zaklatással, korábban pedig egy Michael Egan nevű férfi állította róla, hogy 17 éves korában megrontotta

A Goddard helyét átvevő Barry Kemper szerint főnöke döntése mögött az állt, hogy szerette volna, ha a cég működése zavartalan marad, és az alkalmazottak biztonságban folytathassák munkájukat, az ügyfelek zavartalan kiszolgálását.

Anthony Edwards, azt állította, hogy Goddard molesztálta őt, amikor még gyerekszínész, 12 éves volt. De nem csak őt, hanem az ő kortársait is, akik mind apaként néztek fel rá akkoriban. Volt, akit meg is erőszakolt. Edwards azt írta, felnőttként szembesítette ezzel Goddardot, aki azt mondta, megbánta, amit tett, és szakember segítségét kérte azóta. A hollywoodi pedofilbotrány egyébként Goddardon jóval túlmutat, egy dokumentumfilmben elég alaposan körbejárták a témát. 

Goddard minden vádat kategorikusan tagadott, de Edward kijelentései után még ketten ugyanilyen bűncselekmény elkövetésével vádolták meg.