Ki az a Harrison Ford?

2018.01.01. 11:09

A redditre került fel egy korabeli (1976-os) levél, amiben Alec Guinness, a klasszikus Csillagok háborúja Obi-Wan Kenobijának megformálója panaszkodik egy barátnőjének a forgatásról. Így:

Jp77ii9

Azaz:

Kedves Anne,

Ma este tértem vissza Londonba, hogy leforgassam a jeleneteimet a stúdióban. Nem mondhatnám, hogy élvezem a munkát - minden nap újabb és újabb borzasztó dialógust nyomnak a kezembe rózsaszínű papíron, amitől a karakterem cseppet sem lesz érthetőbb, se elviselhetőbb. Legalább jól megfizetnek érte, még úgyis kihúzom vele jövő áprilisig, ha a Yahoo című darabom egy hét alatt megbukik a színházban.

Most mennem kel a stúdióba, ahol egy nagyon kedves törpével fogok együtt dolgozni (bidében mosakszik) és honfitársaiddal, bizonyos Mark Hamillal, és valami Tennyson (nem, az nem lehet) Forddal — Ellison (? — Nem!*), egy colos, egykedvű fiatalemberrel, aki vélhetően szórakoztató és intelligens is. Én meg 90 évesnek érzem magam mellettük, ráadásul úgy bánnak velem, mint ha 106 lennék.

Szeretettel,

Alec

*Harrison Ford — hallottál már róla?

A dialógus miatti sírás nem újkeletű, nem volt egy színész sem az eredeti filmben, aki ne emlegette volna, mennyire nem  volt semmi értelme annak, amit ott, a forgatáson kellett mondaniuk. Azt is lehetett tudni, hogy Guinness csak a pénzért vállalta el a filmet, aminek a forgatókönyvét egy kalap szarnak nevezte, de az új, hogy a forgatáson ennyire nem érezte jól magát. Valószínű Harrison Ford is valami ilyen email írt a csajának Az ébredő erő forgatásáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?