A Wonder Woman 2 forgatásán nem lehet majd csak úgy zaklatni senkit

2018.01.22. 08:34

A Wonder Woman 2 lesz az első olyan film, aminek forgatásán betartják a Producers Guild of America (PGA), azaz a producerek céhe szexuális zaklatásokkal kapcsolatos rendelkezéseit. A 2019-ben érkező film a DC-univerzum ékkövének számító Wonder Woman folytatása, erős női főhős karakterrel., női rendezővel, szóval a gyártó Warner minden, 2018-ban kötelező rubrikát kipipálhat a filmmel kapcsolatban, a mostani bejelentés fényében meg pláne.

A PGA új rendelkezése az Anti-Sexual Harassment Guidelines, azaz Szexuális zaklatás ellenes irányelvek címet kapta, és tök meglepően arról szól, hogy

szexuálisan zaklatni valakit az nem kóser.

Wonder-Woman-Justice-League-Character-Poster-Cropped

A 8200 fős céh tagsága egyhangúlag elfogadta a dokumentumban foglaltakat, amiről a céh elnöke azt mondta, hogy 

A szexuális zaklatást nem lehet tovább tolerálni a szórakoztatóiparban és a PGA-n belül sem. Tagjaink kulcsfontosságú, vezető pozícióban vannak a forgatásokon, így az ő feladatuk megteremteni és fenntartani azt a biztonságos munkakörnyezetet, amiben senkit nem érhet szexuális zaklatás.

A PGA a Harvey Weinstein-botrány kirobbanása után kezdett el dolgozni a dokumentumon, melyben szerepel, hogy mostantól minden filmes- és tévés produkció forgatásának kezdete előtt kell tartani egy szexuális zaklatásról szóló tréninget, amin a teljes stábnak részt kell vennie. Kötelező lesz kijelölni a stábban egy férfit és egy nőt, akikhez a zaklatási esetekkel fordulhatnak az áldozatok. Az irányelvek között az is szerepel, hogy a producereknek oda kell figyelniük a stábon belüli erőviszonyokra, és megakadályozni azt, hogy egy bemószerolt főnök a beosztottján később bosszút állhasson.