Harvey Weinstein megszólalt

2018.01.31. 15:35

Október óta már nyolcvannál is több nő vádolta meg Harvey Weinstein amerikai producert nemi erőszakkal, szexuális visszaéléssel vagy zaklatással, de a hatalmát vesztett filmmogul eddig szinte teljesen csendben maradt. Most viszont az ügyvédje kiadott egy közleményt, amelyben két emailre hivatkozva állítja azt: az elsők közt felszólaló Rose McGowan színésznő nemi erőszak-vádja "arcátlan hazugság".

A Bűbájos boszorkák, a Grindhouse és a Sikoly színésznője, Rose McGowan az elsők között hozta nyilvánosságra, hogy állítása szerint Harvey Weinstein 1997-ben megerőszakolta, de akkoriban az ügyvédje azt mondta neki: mivel az exe annak idején kiszivárogtatott róla egy szexvideót, felesleges is pert indítania a producer ellen, úgysem nyerne.

McGowan most forgatott egy, többek között az erőszakról és általában a hollywoodi szexuális zaklatásokról szóló dokumentumfilm-sorozatot, és megjelent a memoárja is, amelyben szintén szerepel az ügy. Ezért szólalt most meg Weinstein az ügyvédjén keresztül.

 "Harvey Weinstein és ügyvédje általánosságban tartózkodik attól, hogy kritizálja bármelyik nőt, aki szexuális erőszakkal vádolta meg Mr. Weinsteint, noha számos bizonyítékkal tudnák demonstrálni a vádak nyilvánvaló hamisságát. De elnézve Rose McGowan »teljesítményét«, ahogyan az új könyvét népszerűsíti, mégis lehetetlen csendben maradni, miközben ő egy arcátlan hazugsággal próbálja lejáratni Mr. Weinsteint" - áll a közleményben.

Az ügyvéd azt írja, rendelkezésükre áll két email, amelyekből szerintük kiderül, hogy McGowan korábbi állításával szemben nem számolt be az állítólagos erőszakról Ben Afflecknek, a menedzserének pedig az ő olvasatukban azt mondta, hogy konszenzuális szexről volt szó.

Ami a menedzser Harvey Weinsteinnek írott levelében áll, azt azért merész dolog bizonyítéknak nevezni. A szövegben Jill Messick, McGowan akkor képviselője azt írta a színésznő és Weinstein találkozásáról: "Amikor másnap találkoztunk, ő habozva azt mondta nekem, hogy közös megegyezéssel szállt be egy jakuzziba Mr. Weinsteinnel. Egyértelműen azt mondta, hogy beszállni a jakuzziba olyasmi volt, amihez hozzájárult, de amit utólag megbánt."

Az ügyvéd emellett azt írta, Ben Afflecktől a következő szöveggel érkezett levél Weinsteinhez: (Rose McGowan) "Sosem mondta el nekem, és soha nem is vontam le olyan következtetést bármiből, hogy bárki is zaklatta volna. Bármilyen, ezzel ellenkező állítás hamis. Nincs semmilyen tudomásom semmiről, amit Rose csinált vagy amiről azt állítja, hogy megtette."

Rose McGowan a Twitteren reagált az ügyvéd állításaira: "Baszódj meg, te kibaszott, pokolbéli geciláda! Égni fogsz. Zuhanj le a bolygóról, te baszadék." A szóvivője azt mondta, ehhez mást nem is kíván hozzáfűzni.

Ne maradjon le semmiről!