Elkészült a Star Wars 9 forgatókönyve

2018.02.22. 16:26

J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő, azaz a sorozat hetedik részének rendezője Stephen Colbert műsorában jelentette be, hogy már készen van a csak 2019 december közepére várható, egyelőre cím nélküli, kilencedik Star Wars-epizód forgatókönyve.

"Szóval mit mondhat el nekünk a Star Wars 9-ről? Tudom, hogy semmit, de mégis, valamit? Van benne olyan fegyver, aminek még több minden van a markolatán? Vagy több dolog jön ki az aljából? Vagy pörög? Vagy tud sült krumplit csinálni?" - faggatta Colbert a Late Night Showban Kylo Ren fénykarjára utalva J.J. Abramset.

"Hát, már megvan a forgatókönyv" - bökte ki erre Abrams. "És ez nekem elég nagy szó. Nem sokszor vagyok olyan szerencsés, hogy már előre elkészüljön a forgatókönyv." Abrams azt is elárulta, a forgatókönyvet Chris Terrióval közösen írták.

Terrio 36 évesen írta meg első nagyjátékfilmje, Az Argo-akció című Ben Affleck-film forgatókönyvét, és rögtön meg is kapta érte a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díját, de a könyvért ezen kívül még 34 másik díjra jelölték, és ennek csaknem a felét meg is kapta. Igaz, azóta két, sokkal ellentmondásosabb forgatókönyvet írt: a Batman Superman ellent és Az Igazság Ligáját, amit a kritikusok nem, de a közönség szeretett.

"Chris egy zseni, nagyszerű vele dolgozni" - mondta Abrams.

A következő, 2018-as Star Wars film Han Solo fiatalkoráról fog szólni, ez után következik Az ébredő Erővel kezdődő trilógia záró, egyelőre cím nélküli epizódja. A nyolcadik részt rendező Rian Johnson eközben egy új trilógián dolgozik, az előtt pedig egy Obi Wan Kenobiról szóló filmről szólnak a pletykák.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Babaváró hitel