Miért nem azok nyerik az Oscart, akik meg is érdemelnék?

kultrovat podcast

Vasárnap éjszaka rendezik a 90. Oscar-díjátadó gálát, és ez már zsinórban a harmadik év, hogy a magyaroknak is a torkukban doboghat a szívük az izgalomtól. Az épp most kétéves Kultrovat podcast jubileumi, ötvenedik adásában végigvettük, melyik filmnek mennyi az esélye a győzelemre, és ezzel szemben vagy épp ezzel összhangban mennyire érdemelnék meg a filmvilág legfontosabb elismerését. És persze szóba került az is, milyenek Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről kihívói, és hogy mennyire probléma a magyar film Oscar-kampányának hiánya.

Érdemel-e színészi Oscart az, aki kitömött pocakkal, egy órák alatt felragasztott maszkban remekül tudja imitálni, hogyan rezgette a száját valaki hetven évvel ezelőtt, vagy ez nem több a

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Miért nem azok nyerik az Oscart, akik meg is érdemelnék?

Minden kategóriában vannak zseniális jelöltek, de simán lehet, hogy nem ők kapják majd a díjat. Kibeszéltük az összes jelölt filmet és Enyedi Ildikó esélyeit is. Kultrovat podcast.

275 · Mar 01, 2018 08:39pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Gálvölgyi show különkiadásánál? Vagy tök mindegy, mert úgyis Gary Oldman kapja az Oscart Winston Churchill megformálásáért, és kész? Melyik jobb film ugyanarról a témáról, A legsötétebb óra vagy a Dunkirk, és mi hiányzik mindkettőből? Vannak meglepetések a jelöltek között? És egyáltalán, idén is kell valamilyen botránytól tartani az Oscar-gálán?

A Kultrovat podcast 50. adására két évvel az első, szintén egy Oscar-latolgató műsor után kerül sor. Stöckert Gábor, Varga Attila Sixx és Kovács Bálint arról is beszélgettek, ki az, akinek már szinte röhejes sportot űznek a jelöléséből, ki az, akinek most már tényleg baromira kijárna egy díj, ki az, aki egy kevésbé erős mezőnyben biztosan díjat kapna, és hogy ki melyik jelölt filmen hányszor aludt el.

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.