A street art művész és a 90 éves filmrendező barátsága

arcelek utszelek 14-1280x720
2018.03.20. 16:14

Április 26-tól a Magyarhangya forgalmazásában a magyar mozikban is látható lesz az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm, ami a 90 éves Agnès Varda filmrendező, valamint az Instagramon több, mint egymillió követővel rendelkező, 35 éves fényképész/street artist JR barátságát mutatja be.

Bár elsőre furcsa párosnak tűnnek, valójában sokkal több a közös vonás bennük, mint elsőre gondolnánk. Mindketten életre szóló szenvedéllyel foglalkoznak a képekkel, megalkotásuk módjával, elhelyezésükkel és megosztásukkal. Agnès a játékfilm és a dokumentumfilm műfajában éli meg ezt, JR pedig a világ számos pontján feltűnő, gigantikus szabadtéri fotóinstallációi által. Amikor a Varda régi rajongójának számító JR felkereste Agnèst Rue Daguerre-i otthonában, rögtön elhatározták, hogy együtt akarnak dolgozni. Az Arcélek, útszélek az ő utazásukat mutatja be Franciaországban.

A dokumentumfilm rengeteg fesztivál díját elnyerte, köztük a legjobb dokumentumfilm közönségdíját Torontóban, és Oscar-jelölés gyűjtött be a legjobb dokumentumfilm kategóriában. Eddig összesen 32 nemzetközi filmes díjat és 32 jelölést kapott. A filmhez most készült el a magyar feliratos előzetes.

Ne maradjon le semmiről!