Ashley Judd beperli Weinsteint

2018.05.01. 09:09

Ashley Judd hivatalosan is jogi útra terelte a Weinstein-botrányt, a hétfőn beadott indítványa szerint a szexuális botrányokba belebukó producer a zaklatás mellett a színésznő rossz hírét is keltette, írja a The Hollywood Reporter. A szöveg szerint Judd érezte, hogy valami miatt zátonyra futott a karrierje, de tavaly decemberben jött rá, hogy Harvey Weinstein volt az oka.

Judd szerint 1998-ban tárgyalásokat folytatott Peter Jacksonnal, a Gyűrűk Ura-trilógia rendezőjével, és komoly esélyekkel indult a főszerepre, de Weinstein megtorpedózta a lehetőséget, és azt terjesztette a színésznőről, hogy rémálom vele dolgozni, és minden áron el kell kerülni vele a közös munkát.

Judd ügyvédje szerint

a szánalmas valóság az, hogy Weinstein bosszút állt azért, amiért Judd egy évvel korábba visszautasította a közeledését, amikor egy hotelszobában üzleti megbeszélés címén sarokba szorította.

A színésznő akkor tudta meg az igazságot, amikor a gyűrűző Weinstein-botrány miatt megszólalt Peter Jackson, aki elmondta, hogy nem kételkedett az állításokban, de most úgy gondolja, hogy hamis információkat kaphatott.

Az indítvány megemlíti Salma Hayekot és Uma Thurmant, mint két színésznő, akinek a karrierjét szintén megfenyegette Weinstein, miután visszautasították. Mira Sorvino állítólag szintén esélyes volt a Gyűrűk Ura egyik szerepére, de az ő lehetőségét is megtorpedózta a prodcer.

Egészen szokatlanul Weinstein - névtelen - szóvivője válaszolt a vádakra. Szerinte a legkisebb nyomozással is ki lehet majd deríteni, hogy Weinstein semmilyen formában sem keltette rossz hírét Juddnak, és a karrierjét sem befolyásolta, sőt, két filmjében is jóváhagyta (Frida, A szabadság határai).

Judd indítványával szinte egy időben jött a hír, hogy hat színésznő közös polgári pert indított Weinstein és a cége ellen, és azt kérték, hogy a csődeljárás alatt álló Weinstein Company ellen folytathassák a jogi eljárást.

Ne maradjon le semmiről!