Megrendezte a tavalyi év legnagyobb meglepetését, legközelebb sztárokkal forgat

2018.05.09. 10:52

Jordan Peele eleinte csak komikusként és színészként volt - elég mérsékelten - ismert, de 2017-ben vita nélkül kimondható, hogy ő hozta a filmipar legnagyobb meglepetését: a kis költségvetésű, fekete főszereplőkkel készült, a rasszizmusról szóló horrorfilmje, a Tűnj el! rétegfilmből kasszasikerré robbant, négy Oscarra jelölték a legfontosabb kategóriákban, és a legjobb forgatókönyv aranyszobrát meg is kapta Peele. Azóta is bombázzák hollywoodi ajánlatokkal, amelyeket eddig nem fogadott el, mert újra saját maga által írt projektre akart fókuszálni. Így csak most derült ki, mi lesz a következő filmje.

Peele a Twitteren tette közzé készülő új filmjének első plakátját és címét, meg azt, hogy az egyik főszereplője a 12 év rabszolgaságért Oscar-díjat nyert Lupita Nyong'o lesz.

A Hollywood Reporter pedig többet is kiderített a filmről. Az Us (Mi) című film egy fekete és egy fehér párról fog szólni. Az egyik párt a tavalyi év másik hatalmas sikere, a Fekete párduc két színésze játssza: Lupita Nyong'o partnere Winston Duke lesz, aki M'Bakut játszotta a blockbusterben. A fehér pár egyik tagja pedig Elizabeth Moss lesz, aki Golden Globe-ot nyert A szolgálólány meséje és A tó tükre című sorozatokért is, és jelölték a Mad Men szerepéért is, de fontos szerepet játszott A négyzet című, szinte minden lehetséges európai díjat elnyerő filmben is.

A Universal már a bemutató dátumát is kitűzte 2019. március 15-ére, a forgatás pedig elméletileg hamarosan kezdődik is. A Hollywood Reporter ugyanakkor azt írja: a három színész közül egyelőre még egyikük sem írta alá a szerződést, még folynak a tárgyalások.

Ne maradjon le semmiről!