Jamie Foxx pokolra jutott, gyilkos képregényhős lesz

2018.05.30. 10:20

Maga a képregény rajzolója, A csodálatos Pókemberrel világhírűvé vált Todd McFarlane rendezi a Spawn (Az Ivadék) új élő szereplős verzióját a sokak által kritizált 1997-es film után. A főszereplő a már A csodálatos Pókember 2-ben is felbukkan Jamie Foxx (Django elszabadul, Förtelmes főnökök 2.) lesz - írja a Deadline.

Ez lesz McFarlane filmrendezői bemutatkozása, és a rajzoló rögtön elég rendhagyó módon teheti le a kézjegyét. A Deadline szerint ugyanis kis költségvetésű, 10-12 millió dollárból forgatott, csak felnőttek számára ajánlott - tehát nyilván brutális - filmben gondolkodik, amely amúgy sem hasonlítana a mai szuperhősfilmekre. A nyilatkozataiból ugyanis úgy tűnik, néma főhőssel képzeli el az egészet.

"A legijesztőbb filmekben, a Cápától John Carpenter A dolog-jáig vagy Az átokig és A körig, a főgonosz sosem beszél" - mondta McFarlane, hozzátéve, hogy a stúdióban elég furán bámultak rá, miután ezt az ötletét vázolta.

Az emberek összezavarodnak ettől a képregényipar hatása miatt, és mert mindenki számára az Amerika kapitány az alap, de én erre következetesen nemet mondok. Legyen az alap John Carpenter vagy Hitchcock gondolkodásmódja. Itt nem egy gumiruhás emberről van, nem egy hősről, aki jön, és megmenti a szíve hölgyét. Egyáltalán nem. A film végén a közönség, remélem azt fogja kérdezni, ez itt egy szellem, aki emberré változott, vagy egy ember, aki szellemmé változott?

- mondta McFarlane, aki egyébként kapásból trilógiában gondolkodik. Ennek ellenére nem eredetfilmet szeretne forgatni már elsőre sem.

Szellemileg teljesen lefárasztottak az eredettörténetek. De szerencsére nemrég megjelent egy film, ami segít az elképzelésemen. A Hang nélkül-ben az első dolog, ami megjelenik a vásznon, ez: 89. nap. És nem érdekel senkit, hogy mi történt az első 88 napon."

McFarlane azt is elmondta, már a forgatókönyv írásakor is Jamie Foxx-ot látta a főszerepben, akinek ha beszélnie nem is kell majd, de a testbeszédben nagyon számít rá, na meg abban, hogy azt a pár rövid mondatát úgy mondja el, hogy attól mindenki összecsinálja magát.

Jamie Foxx azt állítja, gyerekkora óta a Spawn rajongója, és régóta vágyott rá, hogy eljátszhassa a karaktert. Sőt, pár évvel ezelőtt egyenesen Arizonáig repült, hogy ezt közölje Todd McFarlane-nel is, és akkor gyakorlatilag maga kérte meg a rajzolót, hogy ha úgy adódik, hadd játssza ő a főszerepet.

A képregények szerint Spawn figuráját életében Al Simmonsnak hívták, és bérgyilkosként dolgozott az USA-nak, de a tetteiért a pokolra jutott. Ott viszont alkut kötött az ördöggel, és a szolgálatába állt, cserébe visszakerül az élők világába.

Ne maradjon le semmiről!