Frászt hoz a családra A szoba készítőjének új filmje

2018.06.12. 05:45

Lenny Abrahamson karrierjének nagy lökést adott, mikor 2016-ban jelölték legjobb rendező kategóriában az Oscaron. Abrahamson addig kisebb, elsősorban fesztiválok közönségének szóló filmeket készített, a jelölés után viszont már szélesebb körből választhatta ki következő projektjét. 

Végül úgy döntött, hogy egy horrorfilmet készít, egy 2009-ben megjelent képregény alapján. A Little Stranger 1947.ben játszódik, főszereplője Dr. Faraday, akit az Ayers család hív a családi birtokra, ahol egyre több furcsaság történik. Ehhez most érkezett meg az első, hosszabb előzetes, ami ízelítőt ad a remek jelmezekből és a különös hangulatból.

A főszerepet Domhnall Gleeson alakítja, míg az Ayers család tagjait Charlotte Rampling, Ruth Wilson és Will Poulter játszák. Az előzetes hangulata inkább a nyomasztásra, mintsem a konkrét ijesztegetésre épít, de lehet ez csak a marketng része és a kész film sokkal félelmetesebb lesz.

A The Little Stranger amerikai bemutatója augusztus 31-én lesz. Eredetileg úgy volt, hogy Magyarországon is bemutatják, a bemutató időpontját azonban a napokban törölték, így könnyen lehet, hogy ez a film nálunk elkerüli a mozikat.

Ne maradjon le semmiről!