John Boyega begurult az internetről elűzött Star Wars-színésznő miatt

2018.06.13. 10:23

John Boyegának elege lett a szemétkedő kommentelőkből. Nem sokkal azután, hogy színésztársát, Kelly Marie Trant a Star Wars-rajongók egy csoportja rasszista és szexista üzenetekkel elűzte az internetről, a Twitteren szólalt fel a zaklatók ellen, írja a Hollywood Reporter.

"Ha nem szeretitek a Star Warst vagy a karaktereket, értsétek meg, hogy döntéshozók vannak, a színészek/színésznők zaklatása pedig nem old meg semmit" – írta Boyega a tweetjében, majd hozzátette, hogy az sem jogosít fel senkit az ilyen típusú kommentárok közlésére, hogy mozijegyet váltott a filmre.

Boyega később megköszönte "a Star Wars-rajongók többségének támogatását", de nem ő volt az egyedüli, aki kiállt Kelly Marie Trant mellett: Mark Hamill szintén a Twitteren közös képet posztolt a színésznővel, ezzel üzent a túlpörgő kommentelőknek, hogy álljanak le, és éljenek inkább (#GetALifeNerds), Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson pedig egészségtelennek nevezte a gyalázkodókat. "Van, ami tetszik, és van, ami nem tetszik nekünk, mindehhez mégis humorral, szeretettel és tisztelettel állunk. Mi vagyunk az ELSÖPRŐ többség" – írta.

Mint korábban írtuk, Tran volt az első ázsiai nő a Star Wars-filmek több évtizedes történetében, de nem mindenki tudta helyén kezelni ezt, ezért a színésznő a múlt hétre végleg megelégelte a folyamatos genyózást, ezért minden tartalmat törölt az Instagram-oldaláról – 242 ezer követője még így is van. Daisy Ridley, a sorozat új részeiben Reyt játszó színésznő korábban szintén törölte magát az Instagramról,  őt egy a fegyvertartás szabályozásáról szóló posztja után kezdték zaklatni, amivel az orlandói mészérlás áldozataira szeretett volna megemlékezni.

Ne maradjon le semmiről!