A rendező elmondta, miért rontotta el direkt a Sicario folytatását

2018.07.03. 11:05

Persze a rendező szerint a világért sem elrontásról és hibáról van szó, de azért nem az Indexen jelent meg egyedül ilyen vagy ehhez hasonló mondat a Sicario 2. kritikájában: "Nagyon hiányzik a filmből az a karakter, aki az egész sztorit szűrné nekünk, nézőknek, akin keresztül ismerjük meg az eseményeket. Az első filmben volt ilyen, a főhős Kate Macer (Emily Blunt), akit érthetetlen módon nem hoztak át ebbe a filmbe." Stefano Sollima szerint ez nem érthetetlen, hanem indokolt.

Sollima az IndieWire-nek elmondta : "Emily Blunt csodás színésznő, de az ő szerepe afféle erkölcsi iránytűként szolgált az első filmben. A második részben nincs ilyen. Ez közelebb áll ahhoz, ahogy én képzelem a filmkészítést. Jobban szeretem, ha nem adunk erkölcsi iránytűt a közönség kezébe."

Hasonlóan nyilatkozott korábban a film írója, az Oscar-jelölt Taylor Sheridan is. (Ő a rendezővel ellentétben az első filmnek is alkotója volt.) Ő azt mondta, Blunt karaktere az első filmben megtette, amit meg kellett, ezzel az ő története véget ért, és nem látott okot arra, hogy továbbvigye a második részbe. "Ezt a főszereplőt úgy írtam meg, hogy ő maga képviselje a nézőket. Teljesen passzívvá tettem, olyanná, aki nem teheti meg, amit akar, így a nézők is azt a cselekvőképtelenséget élik át, amelyet olyan sok rendőrtiszt is érez. Végigvittem a poklon, és a végén elárultam. Fáradságos út volt ez számára, de az íve véget ért."

A rendező ugyanakkor arról is beszélt, bár a kritikai siker sokkal nagyobb volt az első, mint a második rész után, már zajlik a Sicario 3. előkészítése, bár ennek várhatóan nem ő lesz a rendezője. Emily Blunt viszont lehetséges, hogy újra visszatér majd, mivel az alkotók is nagyon szerették a karakterét.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?