Az Oscar-díjas Holdfény rendezője megint kemény témáról beszél

2018.08.04. 07:18

Megjelent 2016 legjobb filmje, a fődíjon kívül még két másik Oscarral kitüntetett Holdfényt rendező Barry Jenkins új drámájának előzetese, amelyből úgy tűnik, az If Beale Street Could Talk sem lesz épp könnyű szórakozás.

A film James Baldwin regényéből készült, amelyet 1980-ban az Európa Könyvkiadó magyarul is kiadott, a ma már elég furcsának hangzó Ha a néger utca beszélni tudna címen - lenne rá egy fogadásom, hogy a magyar forgalmazó más címet talál majd ki a filmnek.

A történet egy fekete szerelmespárról szól, akiket elszakít egymástól egy hamis vád: a férfit egy el nem követett nemi erőszak miatt börtönbe zárják, a nő viszont terhes, de a férfi nem lehet mellette. A nő pedig mindent megtesz, hogy elérje, engedjék ki a férfit.

A regényt író James Baldwin élete egyébként szintén filmre kívánkozik: az író 1924-ben született Amerikában, New Yorkban, de 24 évesen Párizsba költözött, feldühödve az amerikaiak feketékkel szembeni rasszizmusán. Egy bárban ugyanis nem szolgálták ki, mire ő a pultos mögötti tükörbe vágott egy poharat. A költözéstől azt is remélte, hogy tisztába jön melegségével is.

A film főszereplői KiKi Layne és Stephan James lesznek, a forgatókönyvet a rendező írta a regény alapján. Amerikában november 30-án mutatják be.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?