Eltüntetik Woody Allen új filmjét

2018.08.31. 11:45

Az sem biztos, hogy valaha egyáltalán mozikba kerül Woody Allen legújabb filmje, az A Rainy Day In New York (Egy esős nap New Yorkban), mivel a filmet gyártó stúdió, az Amazon közölte: semmiféle bemutatódátumot nem tűztek ki - írj a Guardian.

A film forgatását Allen már 2017 októberében befejezte, olyan sztárokkal, mint Timothée Chalamet, Selena Gomez, Elle Fanning, Jude Law, Diego Luna vagy Liev Schreiber. Aztán a #MeToo-botrány farvizén a sztárok hirtelen kikérték maguknak azt a vádat, amely már 2014 óta ismert és nyilvános volt, de korábban valahogy senkit nem zavart.

2014-ben lett ugyanis hír, hogy Ronan és Mia Farrow azzal vádolta Woody Allent, hogy a lány hétéves korában, 1992-ben megerőszakolta Dylan Farrow-t, fogadott lányát. Az ügyet a bíróság megvizsgálta, és semmilyen bizonyítékot nem találtak Allen bűnösségére, felmerült viszont, hogy a vádakat a férfitől elvált Mia Farrow tanította be a vádlóknak, ezt állítja Moses Farrow, Dylan testvére is.

Ennek ellenére az elmúlt évben többen felszólaltak Allen ellen, Timothée Chalamet és Selena Gomez is azt nyilatkozták, megbánták, hogy elvállalták a filmet, és felajánlották a gázsijukat a szexuális zaklatások ellen küzdő, a #MeToo folytatásaként létrejött TimesUp alapítványa számára.

Azon túl, hogy az Amazon nem tesz semmit a film bemutatása érdekében, nemrég az is kiderült, hogy 2019-ben valószínűleg nem jelentkezik új munkával Woody Allen, aki pedig több mint négy évtizede minden egyes évben új filmet küld a mozikba. Az Amazon egyébként öt filmre szóló szerződést kötött a rendezővel, de hogy ennek mi lesz a sorsa a történtek tükrében, azt egyelőre nem lehet tudni, ahogy talán még az Amazon székházában sem tudják.

A film 25 millió dollárjába került a stúdiónak, amit egy online bemutató nyilvánvalóan nem tudna visszahozni, pláne nem a film teljes elsüllyesztése.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?