Hirosima-díjat nyert Wunder Judit

2018.09.06. 18:15 Módosítva: 2018.09.06. 18:19
Wunder Judit Kötelék című animációs filmje nyerte a Hirosima-díjat a 17. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon Japánban, írja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem híre alapján az MTI.

Wunder Judit filmjének főszereplője egy fiatal nő, aki magányosan éli napjait és szerelem után vágyakozik, majd megismerkedik egy macskára emlékeztető árnyalakkal. A nő szerelemre talál. Amikor a különös teremtmény eltűnik, egyszerre kell megélnie az anyaság örömeit és szeretője hiányát.

Judit WUNDER: Kötelék / Bond (2017) - TRAILER from MOME Anim on Vimeo.

Wunder Judit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció mesterszakán végzett 2016-ban. Mestermunkájának, a Köteléknek az első nagyobb megmérettetése a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválja volt Annecyban, azóta több fesztiválon is szerepelt már a világban.

A Kötelék a BUSHO Film Fesztiválon elnyerte a legjobb magyar animációs filmnek járó elismerést, a 13. Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon a fesztivál nagydíját és a portugál FEST - friss animációs rendezőknek járó díjat is megkapta. Wunder Judit többek között az Oscar díjat nyert Mindenki című rövidfilm sikeréhez is hozzájárult díszlettervezői munkájával.

Képernyőfotó 2018-09-06 - 18.10.09.png

Másodszor hozta el magyar művész a rangos japán nemzetközi biennále második legjelentősebb díját, 2014-ben Bucsi Réka filmje nyerte ezt az elismerést.