Amerikában is szeretik Török Ferenc filmjét

2018.10.16. 12:03

Egy év után majdnem egymillió dollárnál tart Török Ferenc 1945 című filmjének amerikai jegybevetévele. A bostoni West Newton Cinemában a magyar film már 42 hete műsoron van, ami szintén kiemelkedő eredmény, emlékeztet keddi közleményében a Filmalap.

Török Ferenc filmje a Rotten Tomatoes nevű oldalon is jól teljesít: 97 százalékon áll. Az elmúlt 18 hónapban Amerikában bemutatott filmek közül az 1945 az öt legjobbra értékelt film között van. Az IMDb-n jelenleg 7,3 ponton áll.

La juste route

Az 1945-öt tavaly Berlinben láttuk először, kritikánkban pedig a rendező eddigi legjobb filmjének neveztük. "Az 1945 egy westernből táplálkozó vidéki ballada, profi forgatókönyvvel, biztos kezű rendezéssel, emlékezetes képekkel, és bivalyerős színészekkel, élükön Rudolf Péterrel" – írtuk.

A magyar filmet tavaly egy amerikai filmes portál, a Film-Forward beválogatta az év tíz legjobb filmje közé, nemrég az argentin mozikban is bemutatták, október közepétől pedig az Egyesült Királyságban is műsoron van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?