Belenézhetünk Pálfi György egymilliárdos sci-fijébe

Screen Shot 2018-10-18 at 16.35.54.png
2018.10.18. 16:43

Új előzetest kapott Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) új filmje, Az úr hangja. A sci-fit a tokiói filmfesztiválon mutatják be először, majd december 20-án kerül a magyar mozikba. Az úr hangja egy Stanislaw Lem-regény alapján készült, amit a forgatókönyvírók (Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György) egy családi szállal is kiegészítettek. Az Index 2016 decemberében járt a forgatáson, akkor azt mesélte a rendező, hogy leginkább azért kezdte el izgatni ez a sztori, mert mindenki azt mondta róla, hogy megfilmesíthetetlen. Az előzetest egyelőre itt lehet megnézni

 

A film főhőse Péter, aki a harmincas éveinek végén jár, és éppen családalapítás előtt áll. Egy balesetekről szóló dokumentumfilmben felismeri édesapját, aki még a hetvenes években disszidált. Amerikába utazik, ahol meg is találja a tudósként dolgozó apját. A találkozás mindkettejük életét felforgatja, de ennél sokkal többeket érint: ennek lesz köszönhető, hogy világ megtudja, az ember nincs egyedül az univerzumban.

Az úr hangja főbb szerepeit Polgár Csaba, Kiss Diána Magdolna és a Tiszta szívvel-ből ismert Fekete Ádám játsszák. Operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Madácsi Imre, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer Pusztai Ferenc. A sci-fi közel egymilliárd forintos költségvetésének nagyobb részét, 600 millió forintot a Nemzeti Filmalap állja, a többit pedig külföldi koproducer. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?