Film készül az egyik legbotrányosabb szépségversenyről

2018.10.18. 13:48

Film készül az 1970-es Miss World választásról, aminek a rendezője a BAFTA-díjas Philippa Lowthorpe lesz, számolt be róla a Hollywood Reporter. Az egyik főszereplő Keira Knightley lesz, rajta kívül még Gugu Mbatha-Raw (Black Mirror) és Jessie Buckley szerepel a Misbehaviour címmel futó projektben.

A huszadik, 1970-es Miss World szépségkirálynő-választást Londonban tartották, az eseményt több botrány is kísérte. Az egyik, hogy itt választották meg az első színes bőrű győztest, de a szavazás tisztaságát utólag többen kétségbe vonták. Miss Grenadát koronázták meg, annak ellenére, hogy a 9 tagú zsűriből négyen is Miss Svédországot tették az első helyre, míg Miss Grenada csak két bírától kapott első helyezést. További gyanúra adott okot, hogy Grenada miniszterelnöke is ott volt a zsűriben, akit többször vádoltak azzal, hogy befolyásolta a végeredményt.

Ezenkívül a verseny előtt volt egy botrány abból is, hogy Dél-Afrika két versenyzőt, egy fehéret és egy feketét is nevezett a versenybe, továbbá a rendezvényt nőjogi aktivisták is megzavarták, és tüntettek is ellene.

A női jogok és a szépségversenyek létjogosultsága közel 50 évvel a történtek után is aktuális kérdések, ezért is izgalmas a Misbehaviour.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?