A férjem nélkül sehová!

2018.11.28. 11:12

Még pont időben, december közepén mutatják be az amerikai mozikban az If Beale Street Could Talk című drámát, amit a szaksajtó a fesztiválkörút után azonnal az egyik titkos Oscar-esélyesnek nevezett ki. A Holdfénnyel Oscart nyerő Barry Jenkins legújabb rendezése egy fokkal könnyedebb, mint az előző melója volt, de ne tessék Maksa Híradót várni a romantikus drámaként aposztrofált filmtől, amiben egy fiatal fekete nő hamisan vádolt férje ártatlanságát igyekszik bebizonyítani még gyerekük megszületése előtt.

A szereposztás, különösen a mellékszerepekben, elég erős, Regina King háromszoros Emmy-díjas, generációja egyik legjobb színésznője, Colman Domingo a Fear The Walking Dead egyik legnagyobb találmánya, Ed Skrein, Emily Rios, Diego Luna, Dave Franco vagy Pedro Pascal neve is ismerős kell, hogy legyen annak, aki szereti a filkmeket.

A két főszereplő közül a feleséget alakító KiKi Layne-nek ez az első filmje, de a kritikusok szerint ösztönös tehetség, míg a férjét alakító Stephan James Jesse Owens megformálásáért már nyert díjat is Kanadában, de játszott a Selmában, a tévében pedig a Book of Negroes-ban, illetve a Shots Fired című krimiben.

Magyar bemutatóról egyelőre nincs szó.