Az év bukása lehet A Gyűrűk Ura rendezőjének új filmje

025
2018.12.17. 09:07

A magyar mozikban csak december végétől vetítik, de a világ legtöbb országában már bemutatták a Ragadozó városok című filmet, amelynek a producere (és társ-forgatókönyvírója) Peter Jackson, akinek ez a legnagyobb munkája az elég gyengére sikerült Hobbit-trilógia óta. A több mint 100 millió dollárból készült film azonban már most óriási bukás, a Variety szerint 100-125 millió dollárt veszteséget is okozhat a guruló városokról szóló sci-fi.

Az első hétvégén a Ragadozó városok mindössze 42 millió dollárt termelt globálisan, ami elképesztően kevés a 100 milliós büdzséhez és a több tízmilliós marketingkampányhoz képest. Az Egyesült Államokban mindössze 7,5 millió dollár eddig a bevétel, ami azért is meglepően alacsony, mert a film a mozikban olyan frissen bemutatott produkciókkal versengett, mint az új Pókember-mesefilm vagy Clint Eastwood thrillere. A produkciót még megmentheti, ha bekerül a kínai filmpiacra, bár a film meglehetősen népszerűtlen a brit, a koreai, az orosz és az ausztrál mozikban is.

A Ragadozó városok egy könyvadaptáció, és olyan világban játszódik, amelyen kisebb és nagyobb guruló városok harcolnak a túlélésért, és általában a nagy városok eszik meg a kicsiket.

(Borítókép: UIP-Duna Film)