O.G.: Original Gangsta

Screenshot 2019-02-04 at 11.07.02.png
2019.02.04. 11:21

Február 24-től látható az HBO GO műsorán az O. G.: Original Gangsta című új film, amiben Jeffrey Wright, a Westworld című sorozat egyik legjobb alkotóeleme (de most komolyan, Bernard az egyik legjobb karakter, az őt alakító Wright meg Thandie Newton mellett messze a legjobb színész a sorozatban) alakít egy gyilkosság miatt börtönben ülő, szabadulását váró nehézfiút.

A filmet egy működő fegyházban, az indianai Pendleton büntetés-végrehajtási intézetben forgatták. Louis (Jeffrey Wright) korábban az egyik domináns börtönbanda feje volt, de heteken belül letölti 24 éves büntetését. A küszöbön álló szabadulása előtt azonban minden a feje tetejére áll, amikor új rab érkezik a börtönbe, akit a szárnyai alá vesz, mint lehetséges utódját. Miközben Louis megpróbál megbirkózni a bűne súlyával és a társadalomba való beilleszkedés kihívásaival, igyekszik megmenteni Beechert (Theothus Carter).

A Tribeca Filmfesztiválon a legjobb férfi színész (Wright) díját elhozó filmben szerepel még William Fichtner (A szökés, Crossing Lines – Határtalanul), Boyd Holbrook (Narcos, Logan, Predator) és Mare Winningham (A viszony, American Horror Story) is.

A premier február 24-én lesz az HBO GO-n, eredeti hanggal, magyar és angol felirattal. A szinkronos premier előreláthatólag márciusban lesz az HBO-n.