A Disney nem mond le a korhatáros filmekről

2019.02.06. 09:45

A Disney a jövőben nem mond le a korhatáros filmekről, derül ki a Variety cikkéből. Bob Iger, a Disney vezérigazgatója nemrég egy befektetői meetingen beszélt arról, hogy továbbra is korhatáros besorolásúnak képzelik el a Deadpool-filmeket, miután a Fox felvásárlásával olyan filmek is a céghez kerültek, amelyek nem számítanak túl családbarátnak.

Iger arról beszélt, hogy a korhatáros szuperhősfilmeknek, mint a Deadpool vagy a Logan, elég nagy népszerűsége van mostanság, vagyis a Disney a Fox bekebelezésével nem kezdi el gyerekekre optimalizálni a vérgőzös produkcióit.

A vezérigazgató arra is utalt, hogy az erősen korhatáros filmjeik nem a tradicionális Disney- vagy Marvel-logó alatt fognak megjelenni, és igyekeznek nem összezavarni a fogyasztóikat. Az viszont még mindig kérdés, hogy ha a Deadpool se nem Marvel, se nem Disney, mégis kapcsolódik a Bosszúállók világához, akkor mégis hogyan tudják látványosan különválasztani az anyabrandektől?

Korábban részletes cikkben foglalkoztunk azzal, hogy a Foxot felfaló Disney hamarosan elindítja a saját streaming szolgáltatását, ahol a hírek szerint nem lesznek korhatáros tartalmak.