Spielberg továbbra is kiáll a mozizás mellett

2019.02.18. 09:16

Steven Spielberg is díjat kapott hétvégén a CAS Awardson, a díjátadón mondott beszédében pedig szolidan odaszúrt a modern streamingszolgáltatóknak, és arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is mozivászonra érdemes filmeket készíteni.

A Variety szerint Spielberg név szerint egy streamingszolgáltatót sem említett meg, azonban kitért arra, hogy manapság gyakran a legjobb forgatókönyvek, a legjobb rendezések, a legjobb színészi játékok tévésorozatokban vannak, de továbbra sem pótolhatja semmi egy sötét vetítőterem hangulatát, ahol idegen emberekkel együtt hagyod, hogy magával ragadjon a film.

Spielberg nem először szólal fel a mozik mellett az otthoni filmezéssel szemben, tavaly márciusban például arra panaszkodott, hogy netflixes produkciók Oscar-jelölést kaphatnak azért, mert pár hétig mozikban is vetítették ezeket a filmeket. Alfonso Cuarón Roma c. filmjét például több kategóriában is jelölték az idei Oscarra, miközben Netflixen minden előfizető számára elérhető, és csak rövid ideig adták mozikban.

Ne maradjon le semmiről!