Nem folytatják, hanem újrakezdik az Öngyilkos osztagot

2019.03.18. 11:47

A Suicide Squad, azaz magyarul Öngyilkos osztag című szuperhősfilm második része nem az első sztoriját fogja folytatni, hanem újra nekifutnak az egésznek, derül ki egy interjúból, amit Peter Safran producer adott a hétvégén a JoBlónak.

Egyelőre a film The Suicide Squad címen fut, szóval csak egy határozott névelő lesz a különbség az első és a második rész között a címében. Tartalomban viszont nem csak ennyi, Will Smith helyett Idris Elba alakítja majd a főszereplőt, a Deadshot névre keresztelt bérgyilkost, illetve David Ayer rendező helyett James Gunn fogja írni és rendezni ezt a részt.

A dolog azért tűnik pikánsnak, mert Gunn akkor fogadta el ezt a melót, amikor a Marvel kirakta a régi, egyeseknek sértő viccei miatt a Galaxis őrzői 3. rendezői székéből. Gunnt viszont kisebb huzavona után visszavették, így most egyszerre fog egy Marvel- és egy DC-filmen dolgozni. Bár nem ő lesz az első, Az Igazság ligája című DC-filmet Joss Whedon fejezte be, amikor a lánya halála miatt Zack Snyder távozni kényszerült, Whedon pedig addigra már lenyomott két Bosszúállók-filmet.

Safron ezt nyilatkozta a Marvel-DC rajongók szembenállásáról:

Van hely itt mindenkinek, és ami összetart minket, az sokkal több, mint ami szétválaszt, szóval remélem látni fogják, hogy valaki lehet egyszerre a Marvel és a DC rajongója, és a világ nem fog a feje tetejére állni.

Safran elmondta az interjúban, hogy Gunn számára a The Suicide Squad a prioritás most, és utána kezd neki a Galaxis őrzői harmadik részének.

A 2016-os Öngyilkos osztag alapötlete az volt, hogy egy szuperhősbrigád alakul kizárólag szupergonoszokból, a főszerepet Smith mellett Margot Robbie kapta, ő játszotta Harley Quinnt, Joker segítőjét/szerelmét. A filmben még feltűnt Cara Delevingne, Viola Davis és Joel Kinnaman is. A kritika kifejezetten nem szerette, de 700 millió dollárnál többet is hozott a mozipénztáraknál világszerte.

Ne maradjon le semmiről!