Berágott Jim Carrey-re Mussolini unokája

GettyImages-1079455416
2019.04.01. 08:38

Jim Carrey elég érdekes utat járt be az elmúlt években. Filmes karrierjében volt egy hosszabb kihagyás, a volt barátnője öngyilkos lett, ami miatt őt is okolták, egy ideje pedig politikai karikatúrákat készít, amelyeket aztán kitesz Twitteren. A legutóbbi rajza miatt Benito Mussolini olasz fasiszta diktátor unokája, Alessandra Mussolini támadt neki.

A színész az 1945-ben kivégzett Benito Mussolinit és párját, Clara Petaccit festette meg, ahogy fejjel lefelé lógnak a haláluk után, a képhez pedig ennyit írt magyarázatként:

Ha már gondolkodtál azon, hova vezet a fasizmus, csak kérdezd meg Benito Mussolinit és úrnőjét, Clarettát.

Carrey bejegyzésére Alessandra Mussolini - aki nem mellesleg  öt éve európai parlamenti képviselő - annyit reagált, hogy "egy rohadék vagy", majd elkezdte az amerikai történelem szempontjából kényes témákkal nyaggatni, mint Rosa Parks, az indiánok ellen elkövetett bűncselekmények vagy a hirosimai atombomba, hogy na, akkor ezeket is fesse már le.

A korábban színészként és modellként dolgozó, a jobbközép Forza Italia párthoz tartozó Mussolini tweetjeire Carrey egyelőre nem reagált.

(Borítókép: Alessandra Mussolini (balra) és Jim Carrey. Fotó: Alessandra Mussolini  / Facebook  / Steve Granitz / Getty Images Hungary)